Käyttöilma Oy on erikoistunut ilmanvaihtoratkaisuihin ja -palveluihin. Palvelemme asiakkaitamme Uudellamaalla ja Etelä-Suomessa.

Monipuoliset ilmanvaihtopalvelut

Käyttöilma Oy toteuttaa Ilmanvaihtotyöt vahvalla ammattitaidolla ja kattavalla kokemuksella. Olemme palveleva, asiakaskeskeinen ja luotettava ilmastointiurakoitsija. Meidät on helppo tavoittaa. Kun asiakas ottaa yhteyttä, tulemme kohteeseen sovitun aikataulun mukaisesti.

Meidät tunnetaan luotettavana ja ripeänä ilmastointiurakoitsijana.

Palvelemme asiakkaitamme Uudellamaalla ja koko Etelä-Suomessa.

Ilmanvaihtotyöt

Käyttöilma Oy toteuttaa ilmanvaihtotyöt osaavasti myös vaativiin kohteisiin. Toimivalla ilmastointijärjestelmällä parannetaan sisäilman laatua. Laadukkaalla ilmanvaihdolla pidetään myös kiinteistön rakenteita kunnossa poistamalla kosteutta rakenteista. Kun ilmanvaihto toimii, vaikuttaa se myös rakennuksen energiataloudellisuuteen.

Ilmanvaihdon ammattilaisemme suorittavat ilmanvaihtojärjestelmien asennuksia, LTO-koneiden huoltoja, suodattimien ja puhaltimien vaihtoja. Asentajamme toteuttavat turvallisia ja kustannustehokkaita ilmanvaihtoratkaisuja. Teemme ilmanvaihdon asennuksia saneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin. Ilmanvaihdon tärkeänä tehtävänä on huolehtia epäpuhtaan sisäilman ja kosteuden ulosviemisestä sekä puhtaan ulkoilman sisääntulosta. Käyttöilma Oy myy ja toteuttaa toimivia ja energiataloudellisia ilmanvaihtoratkaisuja. Meiltä saat myös tarpeisiisi sopivat ja tehokkaat huippuimurit. Me huolehdimme ilmavaihtojärjestelmien huolloista ja mahdollisista korjaustarpeista. Asennamme ilmanvaihtokanavia eristeineen. Toteutamme tarvittaessa kanavien muutostöitä.

Toimivassa ilmanvaihtoratkaisussa ilmamäärät ovat riittävällä tasolla. Ilmamäärät myös vastaavat tilaan laadittua ilmanvaihtosuunnitelmaa. Koneellisessa ilmanvaihdossa on huolehdittava säädöistä. Tarkalla ja huolellisesti toteutetulla säätämisellä saadaan sekä kiinteistön käyttäjille että rakenteille sopiva ilmanvaihto. Kun olemme suorittaneet ilmanvaihdon asennukset, teemme vielä käyttöönottoa varten mittaukset.  Käyttöilma Oy hoitaa ilmanvaihtojärjestelmien säädöt, mittaukset sekä ilmanvaihtojärjestelmien tasapainottamisen.

 

Ota yhteyttä

Korvausilmaventtiilit

Käyttöilma Oy myy korvausventtiilejä ja toteuttaa korvausventtiilien asennuksia sekä suodattimien vaihtoja. Tarjoamme asiakkaillemme myös sopimuspohjaista, säännöllistä suodatinvaihtopalvelua. 

Korvausilmaventtiileillä on tärkeä tehtävä ilmanvaihdossa. Venttiili päästää riittävästi esilämmitettyä ulkoilmaa tilaan, jolloin tilan ilmanvaihto toimii oikealla tavalla ja sisäilma säilyy vedottomana. Korvausilmaventtiiliä tarvitaan, jotta ilmastointi voisi toimia oikein, jolloin huoneilma säilyy raikkaana ja puhtaana.

Korvausilmaventtiili on erityisen tärkeä painovoimaisessa ilmanvaihdossa ja koneellisesti tehostetussa poistoilmanvaihdossa. Venttiilit auttavat hallitsemaan koneellisen ilmanvaihdon aiheuttamaa alipainetta. Venttiilien avulla tuodaan suodatettua korvausilmaa hallitusti myös sisään.

Me huolehdimme myös suodattimien vaihdosta. Suodattimet kannattaa vaihtaa säännöllisesti, sillä likaiset suodattimet heikentävät sisäilmalaatua  vaikeuttaen raittiin ilman kulkua. Lisäksi ne heikentävät tuloilman lämpenemistä. Kun suodattimet vaihdetaan, on samalla järkevää puhdistaa ja tarkastaa venttiilit ja suodatinpalkit. Säännölliseen suodattimien vaihtoon tarjoamme vaivatonta ja kätevää sopimussuodatinvaihtopalvelua.

 

Ota yhteyttä

Hormit

Käyttöilma Oy hoitaa ilmastointihormien korjauksia, kartoituksia, putkituksia ja massauksia. Myymme ja asennamme myös mekaanisia hormi-imureita ja takkaimureita.

Ennen hormin korjaustoimenpiteistä päättämistä ja niihin ryhtymistä tarvitaan hormin kunnon kartoitus, jolla on tarkoitus selvittää hormin kuntotilanne sekä syyt rikkoutumiselle ja vuodoille. Hormivaurioita aiheuttavat pakkanen, mekaaniset tekijät ja veden tai savukaasujen tiivistyminen hormin sisäpintaan.  Kartoituksen avulla voidaan päättää korjausmenetelmän valinnasta.

Massausta käytetään korjaustapana, kun hormin läpimitta halutaan säilyttää ennallaan. Massauksessa levitetään hormiin ohut kerros laastia. Sileällä pinnoituksella voidaan korjauksen lisäksi parantaa hormin vetoa.

Keskuslämmityskattilan palohormeihin ja tietyn tyyppisiin uuninhormeihin voi putkitus olla soveltuvin korjaustapa. Putkituksella on mahdollisuus pienentää suuren hormin pinta-alaa ja saada savukaasujen nopeus kasvamaan.  Putken tarkoituksen on tiivistää hormia, jolloin savukaasut poistuvat putkea pitkin. Hormin syöpymisriski pienenee, kun hormin sisälämpötila saadaan nousemaan. Piipun yläpää on syytä suojata laipalla, joka estää sadevettä pääsemästä putken ja hormin väliin.

 

Ota yhteyttä

Käyttöilma Oy

Käyttöilma Oy on asiantunteviin Ilmanvaihtotöihin erikoistunut yritys. Myymme, asennamme, huollamme ja korjaamme kaikkea ilmanvaihtoon liittyvää. Palvelemme yksityistalouksia ja taloyhtiöitä sekä hoidamme yritysten ilmanvaihtoratkaisuihin liittyviä tehtäviä aliurakointipalveluna.  Toimimme Uudenmaan ja Etelä-Suomen alueella.